Формування ідеологічно-доктринальної політики нацистського окупаційного режиму в Україні - Ситник, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті проаналізовано витоки формування ідеологічної та доктринальної політики нацистського окупаційного режиму в Україні періоду Другої світової війни. Особливо підкреслено її расизм, ксенофобію та експансіоністську спрямованість. Також наголошено, що суть нацизму полягала в утвердженні домінування однієї раси над всіма іншими. В статье проанализированы истоки формирования идеологической и доктринальной политики нацистского оккупационного режима в Украине периода Второй мировой войны. Особо подчеркнуты ее расизм, ксенофобия и экспансионистская направленность. Также отмечено, что суть нацизма заключалась в утверждении доминирования одной расы над всеми остальными. The article analyzes the origins of the ideological and doctrinal policy of the Nazi occupation regime in Ukraine during the World War II. Its racism, xenophobia, and expansionary direction are especially emphasized. It is also shown that the essence of Nazism was the approval of domination of one race over all others.