Процес формування політичних настроїв населення України на початку 50-х рр. ХХ ст. - Хуторянський, М.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті розглядаються основні прояви політичних настроїв населення України на початку 1950-х років із визначенням тенденцій до їх зміни. Наведений аналіз історичних джерел, у тому числі письмових свідчень очевидців, які дають змогу скласти об’єктивне уявлення щодо поширення різноманітних соціальних девіацій. В статье рассматриваются проявления настроений населения Украины в начале 1950-х годов с определением тенденций к их изменению. Приводится анализ исторических источников, в том числе письменных свидетельств очевидцев, которые дают возможность составить объективное представление о распространении различных социальных девиаций. In the paper, the main manifestations of political moods of the population of Ukraine at the beginning of 1950s with the identification of trends for their changes are considered. The analysis is the historical sources, concluding testimonies of witnesses, is made. It gives possibility to have fair presentation for extinction of various social deviancies.