Проблема определения среднего класса в западной и отечественной социологии - Балакай, О.Б.; Кусмаров, Б.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
В статье рассматривается проблема определения среднего класса в западной и отечественной социологии. Приведены в исторической перспективе определения среднего класса в западной социологии. На основе эмпирических данных рассмотрена структура украинского среднего класса в постсоветский период. Авторы выделяют специфику украинского среднего класса и подходов к его изучению. У статті розглянуто проблему визначення середнього класу у західній та вітчизняній соціології. Наведено в історичній перспективі визначення середнього класу в західній соціології. На підґрунті емпіричних даних розглянуто структуру українського середнього класу в пострадянський період. Автори вирізняють специфіку українського середнього класу та підходів до його вивчення. The problem of definition of the middle class in foreign and home sociology is considered in the article. The definitions of the middle class in foreign sociology are given in historical perspective. The structure of Ukrainian middle class in post-soviet period on the basis of empirical data is considered. The authors single out specific features of Ukrainian middle class and approaches to its study.