Підмінені цінності - Буковинський, А.Й. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті глибокому соціально-психологічному аналізу піддаються шкідливі наслідки впливу «псевдоцінностей» на життя сучасної людини: жага грошей, влади, кар’єризм та глобальна внутрішня самотність особистості. Також ґрунтовно досліджуються найактуальніші проблеми сучасної історичної епохи: інтеграція європейських цінностей; деструктивні внутрішні стани людини – стрес, депресія; руйнація сімейних цінностей. В статье глубокому социально-психологическому анализу подвергаются негативные последствия влияния «псевдоценностей» на жизнь современного человека: жажда денег, власти, карьеризм и глобальное внутреннее одиночество личности. Также обстоятельно исследуются актуальные проблемы современной исторической эпохи: интеграция европейских ценностей; деструктивные внутренние состояния человека – депрессия, стресс; разрушение семейных ценностей. In the article, negative consequences for influence of “pseudo-values”, such as itch for money and authority, placehunting and global inter-loneliness of a person, on the life of the modern human being are deeply analyzed from the social and psychological points. Actual problems of the modern historical era are also thoroughly investigated. These are: integration of European values; destructive states of a human being such as depression and stress; breaking of family values.