Політико-правові погляди Ш.Монтеск’є - Терзі, О.С.; Заставська, Л.Ю. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті аналізуються політико-правові погляди видатного представника французького Просвітництва першої половини XVIII століття Ш. Монтеск’є. Надається особиста увага характеристиці теорії поділу державної влади на три гілки: законодавчу, виконавчу та судову – як найбільш прогресивної державницько-правової концепції того часу. В статье анализируются политико-правовые взгляды известного представителя французского Просвещения первой половины XVIII века Ш. Монтескье. Уделяется особое внимание характеристике теории разделения государственной власти на три ветви: законодательную, исполнительную и судебную – как наиболее прогрессивной государственно-правовой концепции того времени. The article analyses the political and legal views of the prominent representative of the XVIII century French Enlightenment Charles Montesquieu. Particular attention is paid to the characteristic of the theory of dividing the state power into 3 branches, i.e. legislative, executive and judicial, as the most progressive concept of state and law development of that time.