Звернення до тематики міфу у світовій культурі на рубежі ХIХ – ХХ століть - Усачов, В.А. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті розглядається роль міфу в розвитку світової культури і становленні суспільства, аналізуються етапи осмислення міфологічного матеріалу видатними філософами, ученими і письменниками античності і сучасності, указується на зростання інтересу до проблеми міфу в літературі, науці і мистецтві ХIХ – ХХ століть. В статье рассматривается роль мифа в развитии мировой культуры и становлении общества, анализируются этапы осмысления мифологического материала выдающимися философами, учеными и писателями Античности и современности, указывается на возрастающий интерес к проблеме мифа в литературе, науке и искусстве Х1Х – ХХ веков. In the article the role of myth is examined in development of world culture and becoming of society, the stages of comprehension of mythological material are analyzed by prominent philosophers, scientists and writers of antiquity and contemporanеity, is specified on growing interest to the problem of myth in literature, science and art of XIX – XX ages.