Развлекательная культура рабочих Донбасса (конец ХIХ – начало ХХ вв.) - Гончаров, В.В.; Койнаш, В.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
В статье рассматриваются различные аспекты актуальной проблемы, которой мало уделяется внимания в отечественной научной литературе – развлекательной культуре. Дано определение развлекательной культуры, указаны ее особенности на примере досуга рабочих Донбасса на рубеже ХIХ – ХХ веков. У статті розглядаються різноманітні аспекти актуальної проблеми, якій приділяється мало уваги у вітчизняній науковій літературі – розважальній культурі. Дане визначення розважальної культури, вказані її особливості на прикладі дозвілля робітників Донбасу наприкінці XIX – початку XX століть. In article authors raise the question of the actual problem, which our literature pays little attention of the entertainment culture. Article gives the definition entertainment culture given its features for the example of Donbas.