Рейхсміністерство окупованих східних територій та підпорядковані йому місцеві органи: історія створення, структура та діяльність (1941 – 1945 рр.) - Тарнавський, І.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
Стаття присвячена історії створення імперського міністерства окупованих східних територій та підпорядкованих йому місцевих органів. Аналізується їхня структура, функції та завдання, які перед ними ставилися. Описується діяльність цих установ та проблеми взаємодії місцевих та центральних органів східного міністерства. Статья посвящена истории создания имперского министерства оккупированных восточных территорий и подчиненных ему местных органов. Анализируется их структура, функции и задачи, которые перед ними ставились. Описывается деятельность этих учреждений и проблемы взаимодействия местных и центральных органов восточного министерства. The article is devoted history of creation of imperial ministry of the occupied east territories and inferiors to him local organs. Their structure, functions and tasks which before them was put, is analysed. Activity of these establishments and problem of cooperation of local and central organs of east ministry is described.