Неоконсерватизм як актуальна проблема на прикладі Великої Британії за часів урядів Маргарет Тетчер - Удовенко, О.Ю. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
Стаття присвячена проблемі неоконсерватизму у Великій Британії. В ній аналізується процес формування, становлення та втілення в життя неоконсервативних ідеологічних положень за часів прем’єрства Маргарет Тетчер. Простежено процес практичної реалізації неоконсервативної ідеології в соціальній, економічній та зовнішньополітичній сферах. Статья посвящена проблеме неоконсерватизма в Великобритании. В ней анализируется процесс формирования, становления и претворения в жизнь неоконсервативных идеологических положений времен премьерства Маргарет Тэтчер. Прослеживается процесс практической реализации неоконсервативной идеологии в социальной, экономической и внешнеполитической сферах. The article deals with the problem of neo-conservatism in the UK. The process of Margaret Thatcher’s premiership neo-conservative ideological position creation, developing and implementation is analyzed in it. The process of neo-conservative ideology practical implementation in the social, economic and foreign policy spheres is traced.