Формування нової галузі знання – глобалістики - Петькун, С.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
Проведений аналіз глобалістики як системи наукових знань та основних глобальних проблем сучасності. Зосереджена увага на особливостях методологічних підходів до визначення глобалізації та глобалістики. Показані підходи до визначення глобалізації та глобалістики. Досліджені основні структурні елементи сучасної глобалістики. Розкритий зміст глобалізації як тенденції екологічного, економічного, політичного, соціального і культурного розвитку людства. Проведен анализ глобалистики как системы научных знаний и основных глобальных проблем современности. Сосредоточено внимание на особенностях методологических подходов к определению глобализации и глобалистики. Показаны подходы к определению глобализации и глобалистики. Исследованы основные структурные элементы современной глобалистики. Раскрыто содержание глобализации как тенденции экологического, экономического, политического, социального и культурного развития человечества Represents the analysis of globalistics as a system of scientific knowledge and basic global problems of contemporaneity. The attention is focused on the features of the methodological approaches to determine globalization and globalistics. The ways of determining globalization and globalistics are shown. The basic structural elements of modern globalistics are investigated. The essence of globalization is disclosed as the tendency of ecological, economic, political, social and cultural development of mankind.