Діяльність єврейських політичних партій на території Польщі протягом 1918 – 1926 рр. - Горб, Є.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
Стаття присвячена аналізу чотирьох основних напрямків суспільно-політичного життя єврейської громади Польщі у міжвоєнний період: асиміляторського, ортодоксального, сіоністичного, соціалістичного та фолькістського. Проаналізовано політичні програми, персональний склад та соціальну платформу основних єврейських політичних партій. Статья посвящена анализу пяти основных направлений общественно-политической жизни еврейской общины Польши в межвоенный период: ассимиляторского, ортодоксального, сионистского, социалистического и фолькистского. Проанализированы политические программы, персональный состав и социальная база основных еврейских политических партий. This article analyzes the five key areas of socio-political life of the Jewish community in Poland in the interwar period: assimilation, orthodox, Zionist, socialist and folkist. Analyzed the political programs, personal composition and social base of the main Jewish political parties.