Політико-правовий аспект політики "українізації" 1920-х років - Ситник, О.М.; Стрельник, О.Л. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
У статті висвітлюється процес «українізації» з політико-правової точки зору. Особлива увага приділена характеристиці більшовицької національно-культурної політики та спрямованості авторитарного режиму проти «місцевого націоналізму», котрий компартійна верхівка завжди вважала основною небезпекою в національному питанні. В статье освещается процесс «украинизации» с политико-правовой точки зрения. Особое внимание уделено характеристике большевистской национально-культурной политики и направленности авторитарного режима против «местного национализма», который компартийная верхушка всегда считала основной опасностью в национальном вопросе. The article describes the process of «Ukrainization» of the political and legal point of view. Special attention is paid to the characteristics of the Bolshevik national cultural policy and direction of the authoritarian regime against the local nationalism», which компартийная tip always considered the main danger in the national question.