Проблема застосування кластерної теорії в умовах трансформації української економіки - Шевченко, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
У статті розглянуто деякі аспекти кластерної теорії як одного з інструментів інноваційного розвитку вітчизняної економіки. На основі застосування генетичного підходу до аналізу поняття «кластер» виявлено його основні типи, що дозволяє здолати термінологічну плутанину в його визначенні. В статье рассмотрены некоторые аспекты кластерной теории как одного из инструментов инновационного развития отечественной экономики. На основе применения генетического подхода к анализу понятия «кластер» выявлены его основные типы, что позволяет преодолеть терминологическую путаницу в его определении. The author analyses some aspects of the cluster theory as one of the instruments of innovation development of the domestic economy. Using the genetic approach to this end the author determines the main types of the notion «cluster», which makes it possible to get rid of the terminological confusion in its definition