Пекотська війна 1636 – 1637 рр.: початок знищення корінних американців у Новій Англії - Губарева, М.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
У статті викладені основні аспекти Пекотської війни 1636 – 1637 рр. Зроблена спроба визначити передумови, об’єктивні та суб’єктивні причини цієї війни, проаналізувати хід та методи знищення пекотів англійцями та їхніми союзниками й охарактеризувати наслідки Пекотської війни для всіх її учасників. В статье изложены основные аспекты Пекотской войны 1636 – 1637 гг. Автором сделана попытка определить предпосылки, объективные и субъективные причины этой войны, проанализировать ход и методы уничтожения пекотов англичанами и их союзниками и охарактеризовать последствия Пекотской войны для всех ее участников. In the article the main aspects of Pequot War (1636 – 1637) are described. The author discloses the pretexts, objective and subjective reasons for the war, analyses the course and methods of extermination of Pequots by the Englishmen and their allies, characterizes the consequences of Pequot War for all of their participants.