Зміни української релігійності в умовах глобалізації - Берестова, А.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
У статті розглянуті наслідки глобалізаційних процесів на релігійну сферу людського життя. Було детально охарактеризовано стан релігійності сучасної людини, насамперед, українців. Розкриті складові релігійності, виділено загальні тенденції змін релігійності, культурних зрушень та самовідчуття людини у відношенні до сакрального. В статье рассмотрены последствия воздействия глобализационных процессов на религиозную сферу человеческой жизни. Было подробно охарактеризовано состояние религиозности современного человека, в первую очередь, украинцев. Были раскрыты составные религиозности, выделены общие тенденции изменений религиозности, культурных сдвигов и самоощущения человека по отношению к сакральному. The article deals with the effects of globalization on a sphere of human life as a religious. It describes in detail the state religion of modern man, especially Ukrainian. Pick out general trends in religious, cultural changes and human self-awareness in relation to the sacred.