Етнонаціональна структура українського суспільства - Бородінов, В.Д.; Сисоєва, І.І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
У статті характеризуються основні етнонаціональні спільності в Україні, досліджена якісна і кількісна динаміка розвитку основних етнічних груп у незалежній Україні на основі даних Всесоюзного перепису населення 1989 року і Всеукраїнського перепису населення 2001 року. Використовуючи довідковий і статистичний матеріал, автори виділяють основні тенденції етнополітичного розвитку України в ХХ – на початку ХХІ століть. В статье характеризуются основные этнонациональные общности в Украине, исследуется качественная и количественная динамика развития основных этнических групп в независимой Украине на основе данных Всесоюзной переписи населения 1989 года и Всеукраинской переписи населения 2001 года. Используя справочный и статистический материал, авторы выделяют основные тенденции этнополитического развития Украины в ХХ – начале ХХI веков. The authors of the article characterize basic ethnonational communities in Ukraine, explore the high-quality and quantitative dynamics of development of basic ethnic groups in independent Ukraine based on information of the All-union census of population 1989 year and the All- Ukrainian census of population 2001 year. Using a background and statistical material authors select the basic ethnopolytical progress trends of Ukraine in XX - beginning of XXI ages.