Дуэли в Российской империи (XVIII – первая половина XIX вв.) - Беликов, А.; Беликов, Б. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
В статье на основании анализа существующих источников и научной литературы по проблеме исследования характеризуется феномен дуэли как общественного явления в Российской империи ХVІІІ – первой половины ХІХ вв. У статті на підставі аналізу існуючих джерел і наукової літератури з проблеми дослідження характеризується феномен дуелі як суспільного явища в Російській імперії ХVІІІ – першої половини ХІХ ст. In the article on the basis of existings our cesand analysis of scientific literature on the issue of research is characterized by the phenomenon of the duelas a social phenomenon in the Russian Empire XVIII – first half of XIX century.