Проблеми міжетнічного та міжконфесійного примирення в регіоні Західних Балкан - Того, Т.; Остоїч, Н.; Якушик, В. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
У жовтні 2005 року в Белграді, столиці Союзної держави Сербії і Чорногорії, відбувся Міжнародний симпозіум „Національне і міжетнічне примирення та релігійна терпимість на Західних Балканах” – важлива зустріч відомих науковців і державних діячів з багатьох країн світу. Метою цієї зустрічі було обговорення одного з найактуальніших питань європейського континенту – загрози миру і стабільності в регіоні Західних Балкан і, зокрема, міжетнічних та міжконфесійних спорів та пошуку шляхів їх вирішення.