Теоретичні основи вивчення феномену християнського екуменізму - Кузнецова, А.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
Стаття присвячена актуальним проблемам дослідження екуменічного руху. Феномен екуменізму розглядається як важлива упорядкувальна сучасного християнського світу, міжконфесійного діалогу. Розглядаються основні напрямки релігієзнавчого дослідження екуменізму. Статья посвящена актуальным проблемам исследования экуменического движения. Феномен экуменизма рассматривается как важная составляющая современного христианского мира, межконфессионального диалога. Рассматриваются основные направления религиоведческого исследования экуменизма. The theoretical foundations for the study of the phenomenon of christian ecumenism. The article is devoted to current problems in the study of the ecumenical movement. The phenomenon of ecumenism is seen as an important form a contemporary Christian world, inter-religious dialogue. The basic directions of Religious Research ecumenism.