Особливості місіонерської діяльності Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів в Україні та світі - Ткачова, К.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
Стаття присвячена появі і поширенню Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів у всьому світі і Україні. У статті наводяться дані відносно масштабів і методів місіонерської діяльності Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів, розкриваються особливості віровчення та організаційної структури Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів. Розповідається про переслідування, яких вдалося уникнути послідовникам Джозефа Сміта, а також про міжнародне зростання Церкви і сучасний її розвиток. Статья посвящена появлению и распространению Церкви Иисуса Христа Святых последних дней во всем мире и Украине. В статье приводятся данные относительно масштабов и методов миссионерской деятельности Церкви Иисуса Христа Святых последних дней, раскрываются особенности вероучения и организационной структуры Церкви Иисуса Христа Святых последних дней. Рассказывается о преследованиях, которых удалось избежать последователями Джозефа Смита, а также о международном росте Церкви и современном ее развитии. The article is devoted to the emergence and spread of the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints throughout the world and in Ukraine. The article presents data on the scope and methods of the missionary activity of the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, describes the peculiarities of doctrine and organizational structure of the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. The author tells about the persecution of the avoided followers of Joseph Smith, as well as on the international growth of the Church and its modern development.