Вплив конфесійного чинника на шлюбні відносини - Ярмош, О.Р. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
У статті розглядаються особливості впливу основних сучасних релігій на шлюбні відносини, що спираються на певну міфологію, систему догматів, культові та обрядові дії, соціалізовані релігійні інститути, конкретні форми взаємин між віруючими і релігійною організацією. Проблема ставлення до шлюбу розглядається на прикладі іудаїзму та трьох основних світових релігій – християнства, ісламу та буддизму. В статье рассматриваются особенности влияния основных современных религий на семейные отношения, которые основываются на определенной мифологии, системе догматов, культовых и обрядовых действиях, социализированных религиозных институтах, конкретных формах отношений между верующими и религиозной организацией. Проблема отношения к браку рассматривается на примере иудаизма и трех основных мировых религий – христианства, ислама и буддизма. The article discusses the features of the impact of major religions in the modern marriage, based on a mythology, a system of dogmas, religious and ritual acts, socialized religious institutions, the specific form of the relationship between the believers and the religious organization. The problem of attitude to marriage is considered by the example of Judaism and the three major world religions - Christianity, Islam and Buddhism.