Відродження Української Греко-католицької церкви в 90-і роки ХХ ст. - Рощина, Л.О.; Ступак, І.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2014)
У статті аналізується процес відродження та структурної розбудови УГКЦ у перше десятиріччя незалежності України, розглядаються причини міжконфесійних конфліктів між УГКЦ та УПЦ МП і шляхи їх подолання. В статье сделан анализ процесса возрождения и структурного построения УГКЦ в первое десятилетие независимости Украины, рассматриваются причины межконфессиональных конфликтов между УГКЦ и УПЦ МП и пути их преодоления. The process of UGCC revival and structural development within the first decade of Ukraine independence is analyzed in the article, the reasons of confessional conflicts between UGCC and UOC MP as well as ways of its overcoming are observed.