Модерні пошуки синхронізації індивідуального і колективного – візії Ж. Бодена - Туренко, О.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2014)
У статті аналізується осмислення проблеми синхронізації індивідуального і колективного в політичній філософії Ж. Бодена. Розкриваються ключові методи досягнення цієї проблеми, які досягаються, на думку французького філософа, завдяки впровадженню в політичне життя принципу державного суверенітету. В статье анализируется осознание проблемы синхронизации индивидуального и коллективного в политической философии Ж. Бодена. Раскрываются основные методы достижения этой проблемы, которые достигаются, по убеждению французского философа, с помощью введения в политическую жизнь принципа государственного суверенитета. We analyze the problem of understanding the synchronization of individual and collective political philosophy of J. Bodin. Reveals the key techniques to achieve this problem are achieved, according to the French philosopher by the introduction of the principle of political sovereignty.