Простір як форма існування матеріальних об’єктів - Шлапак, В.П. (Наука. Релігія. Суспільство, 2014)
У даній статті розглядається взаємозв’язок між простором енергетичного рівня землі, де знаходяться живі і неживі матеріалізовані об’єкти нашого світу, та об’єктами, які знаходяться у своїх просторах, обмежених власними об’ємом та формою. Висувається думка, що простір є максимальним об’ємом середовища, де без перешкод може знаходитися та рухатися об’єкт світу, для якого і було створено природою цей простір, відокремлюючи його від інших просторів, в яких знаходяться інші об’єкти і де відбуваються інші процеси природи. В данной статье рассматривается взаимосвязь между пространством энергетического уровня земли, где находятся живые и неживые материализованные объекты нашего мира, и объектами, которые находятся в своих пространствах, ограниченных собственным объемом и формой. Выдвигается мнение, что пространство является максимальным объемом среды, где без помех может находиться и двигаться объект мира, для которого и было создано природой это пространство, отделяя его от других пространств, в которых находятся другие объекты и где происходят другие процессы природы. This article explores the relationship between space of energy ground level, where the living and non-living objects materialize in our world, and objects that are in their space limited by their capacity and shape. The idea is proved that space is the maximum volume of environment where the object in the world may be and move without interference, for which that space was created by nature, separating it from other spaces, in which there are other objects and where there are other processes of nature.