Соціальний аспект Чорнобильської національної катастрофи у філософському просторі української історії - Нікітіна, Н.В.; Нікітіна, А.А.; Ізосімова, С.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2014)
У статті наводиться глибокий, всесторонній філософсько-соціальний, статистичний і психологічний аналіз національної трагедії України – Чорнобиля. Робиться наголос на конкретні статистичні дані, їх актуальне значення у сьогоденні. В статье представлен глубокий и всесторонний философско-социальный, статистический и психологический анализ национальной трагедии Украины – Чернобыля. Акцент делается на конкретные статистические данные и их актуальное звучание сегодня. The article presents a deep and comprehensive philosophical and social, statistical analysis and psihologichesky national tragedy of Ukraine - Chernobyl. The emphasis is on specific statistical data and their actual sound today.