Екзистенціальна проблема самотності у творчості Т.Г. Шевченка - Ізосімова, С.О.; Нікітіна, Н.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2014)
У статті подається аналіз філософської проблеми жаху самотності у творчості Тараса Григоровича Шевченка. Особлива увага звертається на її психологічний та філософський екзистенціальний аспект. В статье проводится глубокий анализ философско-психологической проблемы страха одиночества на примере отдельных произведений выдающегося классика украинской литературы – Тараса Григорьевича Шевченко. Особое внимание уделяется всестороннему психологическому, а также экзистенциальному аспекту данной проблемы. The article gives a deep analysis of the philosophical and psychological problems for fear of loneliness on the example of some outstanding works of classics of Ukrainian literature – Taras Shevchenko. Particular attention is paid to the full psychological and existential aspects of the problem.