Оптичні властивості здвоєних мікропризмових елементів - Петров, В.В.; Крючин, А.А.; Антонов, Є.Є.; Токалін, О.О.; Шанойло, С.М. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2012)
Виконано розрахунки оптичних параметрів офтальмологічних симетричних мікропризмових компенсаторів, що складаються з двох однакових мікропризмових елементів. Проведено порівняльний аналіз хроматичних ефектів для оптичних компенсаторів з одинарних мікропризм і симетричних компенсаторів. Визначено вплив параметрів компенсаторів на гостроту зору пацієнта під час діагностики зору для різних типів компенсаторів. Запропоновано метод створення послаблювачів зору для офтальмологічних застосувань на базі мікрорельєфних структур відповідного профілю. The calculations of optical parameters of ophthalmic microprism symmetric structures consisting of two identical microprism elements have been performed. A comparative analysis of chromatic effects for optical compensators with single micro-prism and symmetric compensators has been fulfilled. The influence of parameters of compensators on visual acuity, exposing the patient the diagnosis of view for different types of compensators has been investigated. A method of creating the attenuators for ophthalmic applications based microrelief structures of the profile is proposed.