Новітні архітектури відеоадаптерів. Технологія GPGPU. Частина 1 - Погорілий, С.Д.; Вітель, Д.Ю.; Верещинський, О.А. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2012)
Проведено порівняльний аналіз новітніх архітектур відеоадаптерів Tesla, Fermi та Kepler і інструментальних засобів створення застосувань NVidia CUDA. Визначено основні методи роботи з глобальною пам'яттю. Розглянуто методи формування потоків для цих програмно-апаратних платформ.Розглянуто основні принципи роботи зі спільною та розподіленою пам'яттю в технології NVidia CUDA. Описано шаблони взаємодії потоків і проблеми глобальної синхронізації. Проведено порівняльний аналіз основних технологій, що використовуються в підході GPGPU - Nvidia CUDA, OpenCL, Direct Compute. A comparative analysis of new videoadapters architectures (Tesla, Fermi and Kepler) and development tools for NVidia CUDA applications creation has been performed. The basic methods of global memory usage are described. The methods on the flows forming to the abovementioned hardware and software platforms have been considered.