Спосіб скорочення обчислення параметра виявлення на виході багатоканального пристрою оптимальної просторово-часової обробки сигналів - Мезенцев, О.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2012)
Запропоновано новий спосіб визначення вихідного значення критерію відношення сигнал/(завада+шум) для оптимальної просторово-часової обробки сигналів на тлі завад різного походження за умов великої кількості просторових і часових каналів прийому, що надає змогу підвищити швидкодію спецобчислювачів радіолокаційних станцій. The study presented is the first of its kind to identify the new method of determination of criterion’s value of correlation of signal to (the hindrance + a noise) of the output of multichannel device of optimal spatial-temporal treatment of signals on a background different origin hindrances in the conditions of plenty of spatial and temporal channels of reception that allows to promote the fast-acting of special calculators by the radio-location stations.