Новітні архітектури відеоадаптерів. Технологія GPGPU. Частина 2 - Погорілий, С.Д.; Вітель, Д.Ю.; Верещинський, О.А. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2013)
Проведено порівняльний аналіз новітніх архітектур відеоадаптерів Tesla, Fermi та Kepler і інструментальних засобів створення застосувань NVidia CUDA. Визначено основні методи роботи з глобальною пам'яттю. Розглянуто методи формування потоків для цих програмно-апаратних платформ.Розглянуто основні принципи роботи зі спільною та розподіленою пам'яттю в технології NVidia CUDA. Описано шаблони взаємодії потоків і проблеми глобальної синхронізації. Проведено порівняльний аналіз основних технологій, що використовуються в підході GPGPU - Nvidia CUDA, OpenCL, Direct Compute. General principles of a shared and distributed memory are described in detail for NVidia CUDA technology. Basic patterns of the thread interaction and globals synchronization problems are analyzed. A comparative analysis of the main GPGPU technologies — Nvidia CUDA, OpenCL, Direct Compute — has been provided.