Метод автентифікації учасників взаємодії на основі рекурентних послідовностей - Яремчук, Ю.Є. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2013)
Запропоновано метод автентифікації учасників взаємодії на основі рекурентних Vk-послідовностей та їхніх залежностей. Аналіз криптографічної стійкості та обчислювальної складності показав, що запропонований метод є більш стійким при забезпеченні в цілому приблизно такого ж рівня складності обчислень, що й відомі аналоги. Перевагою запропонованого методу є те, що він забезпечує значне спрощення обчислень процедури перевірки автентичності. It has been suggested a method for authentication of the interaction parties, based on recurrent Vk sequences and their dependencies. An analysis of cryptographic reliability and computational complexity shows that the proposed method is more robust in providing, in general, approximately the same computation complexity as the well-known counterparts. An important advantage of the proposed method is that it provides a significant simplification of procedures for authentication testing.