Архітектура системи моніторингу, адаптивного агрегування та узагальнення інформації - Додонов, О.Г.; Ланде, Д.В.; Путятін, В.Г.; Жигало, В.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2013)
Представлено функціональну схему узагальненої системи моніторингу, адаптивної агрегації та узагальнення потоків інформації з глобальних комп'ютерних мереж для забезпечення інформаційно-аналітичної діяльності. Надано опис основних етапів обробки інформації та інформаційних потоків, наведено стислий опис макету - експериментальної системи. Практичне значення роботи полягає в обгрунтуванні підходів і засобів створення інформаційно-аналітичного середовища для проведення науково-аналітичних досліджень. The function chart of the monitoring system, adaptive aggregation and generalization of flows of information from global computer networks for ensuring information and analytical activity is presented. The description of the main stages of information processing and information streams is provided. A brief description of the model — experimental system is also provided. The practical significance of work consists in justification of approaches and tools for the information and analytical environment for carrying out scientific and analytical researches.