Аналіз впливу конструкційних особливостей дифракційних оптичних модуляторів на контраст зображення - Юрлов, В.І.; Шило, С.О.; Лапчук, А.С. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2013)
Проаналізовано процеси, пов'язані з контрастом зображення, що утворюються за допомогою скануючого оптичного модулятора (СОМ). Показано, що амплітудний дисбаланс елементів оптичного модулятора викликає принципові обмеження на досягнення максимального контрасту в СОМ та в інших світлових модуляторах. Це явище може бути компенсовано коректним дизайном і оптимальним вибором відношення ширин стрічка/отвір. It is analyzed the processes associated with the contrast images generated by a scanning optical modulator (SOM). It is shown that the amplitude imbalance of the optical modulator elements is the principal limitation on maximal contrast in SOM and other light modulators. This phenomenon may be compensated by correct design and optimal choice of the sizes of both widths and holes of the modulator.