Визначення потенційних експертних груп науковців у мережі співавторства з використанням методів підтримки прийняття рішень - Горбов, І.В.; Каденко, С.В.; Балагура, І.В.; Манько, Д.Ю.; Андрійчук, О.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2013)
Представлено мережу співавторства з комп'ютерних наук на основі реферативної бази даних "Україніка наукова". Визначено її основні показники центральності. Показано можливість виділення на їх основі експертних груп і наукових шкіл. Запропоновано використання методів підтримки прийняття рішень для визначення кластерів у мережі співавторства та показано шляхи застосування методу "ординального факторного аналізу" для визначення вагомості різних показників центральності складних мереж. It is considered computer a science field via the Ukrainika naukova abstract data base. A few centralities indexes of the network were determined. The distinguishability of expert groups and scientific Schools was shown. Usage of decision methods for clusters at the co-authorship network was revealed. Ways of ordinal factor analysis for calculation of significance of particular centralities were defined.