Метод змістової ідентифікації об’єктів баз знань систем підтримки прийняття рішень - Андрійчук, О.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2014)
Запропоновано метод змістової ідентифікації об’єктів баз знань систем підтримки прийняття рішень, що дозволяє підвищити адекватність моделей предметних областей. Основна ідея методу полягає в тому, що кожному об’єкту бази знань зіставляється кортеж ключових слів, за якими відбувається змістова ідентифікація. Важливість ключових слів визначається експертним шляхом. Описано авторський підхід до підвищення адекватності моделей предметних областей, та метод змістової ідентифікації, а також можливі варіанти його застосування. A method of semantic identification for knowledge base objects in decision support systems has been suggested. The method is targeted at improving the relevance of subject domain models. The key idea behind the method is as follows. Each knowledge base object is associated with a tuple of keywords. Semantic identification is conducted in accordance to these keywords. Degree of keyword importance for object is determined by experts. An original approach to subject domain model adequacy improvement and semantic identification method as well as its potential application options are described.