Дослідження статистичної безпеки методів цифрового підписування на основі рекурентних послідовностей - Яремчук, Ю.Є. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2014)
Проведено дослідження статистичної безпеки методу цифрового підписування на базі рекурентних Vk-послідовностей і проведено його порівняння з відомими методами Фейге - Фіата - Шаміра та Шнорра. Результати аналізу показали, що в цілому метод на базі Vk-послідовностей має високий рівень статистичної безпеки. Особливо це стосується малих довжин ключів, що рекомендує його для застосування, в першу чергу, в системах цифрового підписування, в яких використання великих ключів є не так важливим.Проведено дослідження статистичної безпеки методів відкритого розподілу секретних ключів відповідно на основі рекурентних Uk та Vk-послідовностей та здійснено їх порівняння з відомим методом Діффі-Хеллмана. Результати аналізу показали, що найвищий рівень статистичної безпеки має метод на основі Vk-послідовностей, пройшовши вдвічі більшу кількість тестів у порівнянні з методом Діффі-Хеллмана, у той же час метод на основі Uk-послідовностей пройшов у 1,5 рази більшу кількість тестів, ніж відомий аналог. The research are conducted for statistical security of the digital signature method based on recurrent Vk sequences and made his comparison with well-known Feige-Fiat-Shamir and Schnorr methods. The results of analysis showed that, in general, the method based on Vk sequences has a high level of statistical security. This is especially true for small key lengths that recommends it for use primarily in digital signature systems, in which the use of larger keys is not so important.