Лінгвістичні дослідження взаємозв’язків науковців на основі аналізу реферативної бази даних "Україніка наукова" - Балагура, І.В.; Ланде, Д.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2014)
Запропоновано використовувати методи комп'ютерної лінгвістики для наукометричних досліджень реферативної бази даних «Україніка наукова». Представлено методику наукометричних досліджень наукового напрямку на прикладі комп'ютерних наук реферативної бази даних «Україніка наукова» на основі методів комп'ютерної лінгвістики, що дозволяє детально дослідити тенденції наукової співпраці, виділити найбільш комунікативних науковців, наукові групи та визначити ключові слова для певних наукових груп. It is proposed to use computer linguistics methods for fulfilling scientometric investigation of the «Ukrainika naukova» abstract database. In this area, the new method of scientometric investigation is revealed. The method is based on computer linguistics and allows detailed studying of scientific collaboration between authors, sorting out the most communicative scientists, allocating scientific groups of investigators and determining key words for specified scientific groups.