Видiлення осей синфазностi на сейсмограмах за допомогою одновимiрного перетворення Радона - Станкевич, С.А.; Титаренко, О.В. (Доповіді НАН України, 2014)
Запропоновано алгоритм автоматичного видiлення лiнiйних осей синфазностi на сейсмограмах на основi одновимiрного дискретного перетворення Радона i плоскої агломеративної кластеризацiї. Алгоритм забезпечує достовiрнiсть, прийнятну для сейсморозвiдки. Використання розробленого алгоритму дозволить удосконалити автоматизовану
обробку даних сейсморозвiдки та пiдвищити об’єктивнiсть їх iнтерпретацiї. Предложен алгоритм автоматического выделения линейных осей синфазности на сейсмограммах на основе одномерного дискретного преобразования Радона и плоской агломеративной кластеризации. Алгоритм обеспечивает достоверность, приемлемую для сейсморазведки. Использование разработанного алгоритма позволит усовершенствовать автоматизированную обработку данных сейсморазведки и повысить объективность их интерпретации. An algorithm for the linear pattern automatic detection on seismograms based on the one-dimensional discrete Radon transform and the flat agglomerative clustering is proposed. The algorithm
provides a confidence level acceptable to the seismic exploration. The use of the developed algorithm
will improve the automated processing of seismic survey data and enhance the objectivity of their interpretation.