"Це у вас добрі новини" (до 90-річчя від дня народження академіка НАН України Д.В. Волкова) - Таньшина, А.В. (Вісник НАН України, 2015)
Дмитро Васильович Волков — один з найвидатніших учених України. Його
фундаментальним внеском до світового поступу фізичної науки є відкриття суперсиметрії та супергравітації, що розширило уявлення про будову
матерії. Наукові праці академіка НАН України Д.В. Волкова поціновані науковою спільнотою світу. 1994 року вчений отримав почесне запрошення оголосити доповідь про супергравітацію на міжнародній конференції авторів оригінальних ідей та відкриттів XX століття. У Харківському фізико-технічному інституті Д.В. Волков працював з 1956 р. й до останніх днів свого життя.