Адаптивне кодування даних, формування та передавання завадостійких пакетів інформації в мережах промислового моніторингу - Шевчук, Б.М.; Резаі, В.; Зінченко, В.П. (Управляющие системы и машины, 2015)
Запропоновано інформаційну технологію підвищення ефективності функціонування бездротових моніторингових мереж промислового призначення на основі спільного використання адаптивних алгоритмів компактного кодування моніторингових сигналів та формування завадостійких кодово-сигнальних послідовностей пакетів інформації, які передаються в радіоканалах з шумами. Предложена информационная технология повышения эффективности функционирования беспроводных сетей промышленного применения на основе общего применения адаптивных алгоритмов компактного кодирования мониторинговых сигналов и формирования помехоустойчивых кодово-сигнальных последовательностей пакетов информации, передаваемых в радиоканалах с шумами. The information technology for improving the efficiency of the wireless networks for monitoring industrial use based on shared adaptive algorithms for the compact encoding of the monitoring signals and formation of the noise immune coded signal sequences for the information packages, transmitted in noisy channels is presented.