Його любов – фізика (до 85-річчя академіка НАН України В.Г. Бар’яхтара) - Горобець, Ю.І.; Лежненко, І.В. (Вісник НАН України, 2015)
9 серпня виповнилося 85 років від дня народження видатного вченого в галузі теоретичної фізики, магнітних явищ, фізики твердого тіла, Героя України, лауреата Державних премій у галузі науки і техніки України та
УРСР, заслуженого діяча науки і техніки України, доктора фізико-математичних наук, професора, академіка НАН України Віктора Григоровича Бар’яхтара.