Основные факторы ресурсосбережение при креплении и поддержании горных выработок - Кириченко, В.Я.; Сугаренко, Г.Г.; Сальников, Ю.В. (Геотехнічна механіка, 2004)
У статті розкриваються три формуючі джерела ресурсозбереження при проведенні й експлуатації підготовчих виробітків, їхній взаємозв'язок й економічні межі припустимих витрат на кріплення, кріплення й підтримку виробітків на період до повного відпрацьовування підготовлених до виїмки запасів. In paper three reshaping radiants a resource of caretaking are uncovered at conducting and exploitation of development workings, their intercoupling and economic limits of admissible expenditures on a support, attachment and roadway maintenance on phase before complete improvement of reserves, preformed for an extraction.