Определение на моделях из эквивалентных материалов влияния горнотехнических факторов на устойчивое состояние капитальной выработки в условиях шахты "Красноармейская-Западная №1" - Скобенко, А.В.; Коваленко, В.В.; Яйцов, А.А. (Геотехнічна механіка, 2004)
В статті представлені результати моделювання на моделях з еквівалентних матеріалів напружено-деформованого стану виробок з різним кріпленням. Дано оцінку впливу основних гірничотехнічних факторів (форма кріплення, наявність вивалу в покрівлі, використання тампонажу) на стійкість капітальної виробки при експлуатації. The results of model operation on models from equivalent materials of intense-deformed states of developments with a different support are submitted in the article. The estimation of influence of the basic mine technical factors (shape of support, presence of a fall in roof, use of a sealing) on a stability of a main working at operation is done.