Контроль и диагностика геомеханических процессов при проведении выработок - Бабиюк, Г.В.; Диденко, М.А. (Геотехнічна механіка, 2004)
Викладена суть нової методології поточного прогнозування стану виробки під час її проведення, яка складається з моніторингу за розвитком руйнування порід та імітаційного моделювання на ЕОМ, що періодично контролюється за результатами шахтних спостережень. The essence of new forecasting methodology of a mine working condition is stated. The methodology may be used during mine working realization. It consists in monitoring of rock destruction and computer modeling controlled by results of mine supervision.