О направлении развития технологии сооружения горизонтальных и наклонных горных выработок в сложных горно-геологических условиях - Гамаюнов, В.В.; Друцко, В.П.; Гнездилов, В.Г.; Алферов, Б.В.; Шаповал, Ю.С. (Геотехнічна механіка, 2004)
Розглянута сукупність причин геомеханічного та техніко-технологічного характеру, що обумовлюють стан гірничих виробок, наведені розробки з забезпечення їх стійкості, запропонована технологічна схема нового технічного рівня проведення і кріплення виробок. The considered set of the reasons of geomechanical and technic-technological character, which cause condition of mine developments given development from maintenance of their stability offered technological circuit of a new technological level of realization and fastening of developments.