Научные основы управления состоянием горного массива при подземной разработке месторождений сложной структуры - Ляшенко, В.И.; Голик, В.И. (Геотехнічна механіка, 2004)
Розглянуто результати створення наукового підгрунття керування станом гірничих масивів, підготовкою рудних тіл до видобутку з урахуванням збереження земної поверхні при мінімальних витратах на підземну розробку родовищ корисних копалин природо- і ресурсозберігаючими технологіями. The work considers the results of scientific fundamental creation for control of rock solids condition, ore bodies' preparation for mining with regard to earth surface preservation minimizing the costs of mineral deposits mining using nature and resource saving technologies.