О влиянии технологической схемы проходки ствола на качество и водонепроницаемость бетонной крепи - Борщевский, С.В. (Геотехнічна механіка, 2004)
Обґрунтовані параметри зведення якісного постійного бетонного кріплення вертикальних стволів з урахуванням геомеханіки масиву. Наведені результати лабораторних іспитів, спрямованих на оцінку негативних впливів гірського тиску на бетон кріплення на ранніх етапах твердіння. The parameters of erection of qualitative constant concrete fastening of vertical trunks are proved in view of the geomechanics of a file. Given results of laboratory tests directed on a rating of negative influences of mountain pressure on concrete of fastening at early stages set of durability.