Оптимизация затрат при эксплуатации вертикальных стволов угольных шахт - Гриффен, А.Л. (Геотехнічна механіка, 2004)
Наведено дані аналізу основних причин руйнування кріплення вертикальних стволів вугільних шахт. Визначено параметри процесів теплопередачі при подачі повітря в зимовий час і запропоновані технічні рішення, що виключають процес льодоутворення в місцях обмерзання кріплення. The results of analysis of the main causes of vertical shaft lining destruction are presented. Parameters for the heat transfer processes during air supply in winter period are determined and engineering solutions are proposed preventing ice formation in the places of lining frosting.