Физико-химическое закрепление горных пород при поддержании и ремонте горных выработок - Канин, В.А.; Пащенко, А.В.; Тиркель, М.Г. (Геотехнічна механіка, 2004)
Розглянуто основні положення концепції підтримки виймальних виробок у нестійких гірських породах. Викладено технічні характеристики й визначена область ефективного застосування нового скріпного состава СКАТ на основі карбамідної смоли, що задовольняє сучасним економічним й екологічним вимогам. Наведено результати випробувань скріпного состава СКАТ у різних гірничо-геологічних й гірничотехнічних умовах. The original positions of the concept of keeping up an extraction of developments in unstable rocks are reviewed. The characteristics are explained and the field of effective applying of new cementing composition SKAT is determined on the basis of urea-formaldehyde resin fitting to the modern economical and ecological requirements. The test data of cementing composition SKAT in various mining-and-geological and mining conditions are reduced.