Математическая модель вращательно-поступательного движения пульпы по перфорированной конической поверхности - Булава, Ю.М. (Геотехнічна механіка, 2004)
На базі фундаментальних законів збереження маси та імпульсу, а також з використанням результатів експериментальних досліджень, що проведені в умовах вуглезбагачувальних фабрик, побудовано математичну модель течії пульпи по перфорованій конічній поверхні при підвищеному тиску повітря на вільній поверхні рідини. On the basis of main laws of conservation of mass and impulse and with using of results of experimental research at the coal-cleaning plants the mathematical model of pulp’s flowing along the perforated conical surface under increased air pressure on the free liquid surface is elaborated.